Gebitsproblemen

Gebitsbehandelingen paard
Dat paarden ook naar de tandarts moeten is niet iets nieuws. Vanwege de huidige voeding en de frequentie van voeren slijten de paardentanden minder dan ze in de natuur zouden doen. Ook aangeboren afwijkingen kunnen een oorzaak zijn van een niet normale afslijting zoals een onder- of overbeet. Hierdoor kunnen de kiezen op een niet normale manier gaan afslijten en kunnen zich o.a. ook haken op de kiezen gaan vormen. Dat de paarden hier last van hebben uit zich in het uit de mond laten van het voer, het hoofd scheef houden tijdens het eten, overmatig slijmen uit de mond, stinken uit de mond en vermageren ondanks goede voeding en regelmatig ontwormen.

Wanneer het gebit van het paard goed in balans is zal dit niet alleen een positieve invloed hebben op het spijsverteringstelsel van het paard (minder koliek), ook het gedrag van het paard zal op een positieve manier worden beinvloed.

Sinds kort is het tandheelkundig instrumentarium voor de paarden bij Slingeland Dierenartsen uitgebreid. Er is natuurlijk niet alleen in instrumentarium geïnvesteerd maar ook in de kennis en de kunde. We zullen hierdoor meer kwaliteit kunnen bieden. Wij adviseren om het gebit van uw paard 1x per jaar te laten controleren.